Tacogratäng med nachos

Tacos i gratängformat mitt i veckan kan ju aldrig bli fel, håller ni inte med 😉

4 port.

500 g färs
½ msk olja
1 förp taco kryddmix
1 dl vatten
300 g chunky salsa
1½ dl lätt crème fraiche
2 ägg
salt
peppar
340 g majskorn
75 g riven prästost
75 g nachochips

Sätt ugnen på 225°C.
Stek färsen i oljan i en stekpanna.
Krydda med tacokryddan och rör ner vattnet och salsan och koka upp.
Blanda crème fraiche och ägg och krydda med lite salt och peppar.
Låt majsen rinna av och blanda den med färsen.
Häll upp i en ugnsform och avsluta med crème fraicheblandningen.
Strö över osten och sätt in mitt i ugnen ca 10 min.
Krossa och smula över ett par tacochips över gratängen.

Servera med ris och en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g färs 5% (11 SP)
½ msk olja (2 SP)
1 förp taco kryddmix utan socker
1 dl vatten
300 g chunky salsa (4 SP)
1½ dl lätt crème fraiche 8% (8 SP)
2 ägg
salt
peppar
340 g majskorn
75 g riven ost 12% (5 SP)
75 g nachochips (11 SP)

Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till SP för ris.

Kcal: 504 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *