Frukostpaj med blåbär

Ett frukostalternativ som jag gillar att göra när man har lite mer tid att njuta av frukosten än en vanlig arbetsdag. Bara att variera sig med frukt/bär efter tycke och smak och säsong.

1 port.

40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn
vaniljpulver

Häll i bären i en passande ugnsform.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda i havregryn och smaksätt med vaniljpulver och kanel/kardemumma.
Fördela havregrynssmeten över bären.
Ställ in formen i ugnen i ca 15 min på 225°C.
Servera med lite kvarg.

Viktväktarna PersonligaPoints

40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn *
vaniljpulver

Totalt blir det 4 PP/port. Lägg till ev PP för tillbehör till pajen/frukosten.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: med 50 g blåbär blir det ca 250 kcal/port paj.

ölj mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.