Kycklingpasta med pesto

Godkväll! En grå och trist ledig dag som jag försökt att göra så lite som möjligt på då jag varit ledig från jobbet. Är så dålig på att göra ingenting då jag oftast blir rastlös vilket i sin tur leder till att jag äter något jag inte ska (ja även jag har dålig karaktär). Men det är bara att öva vidare, någon gång ska man väl få det att fungera tänker jag 😉

Försöker att ”rensa” bort livsmedel här hemma från kyl/frys/skafferi så att det inte hinner att bli dåligt och just nu tar jag en varv på min hylla med diverse glasburkar, såser och tillbehör som feferonis och rödbetor mm. Denna rätt skapades med en burk med en slatt grön pesto som bas, även lätt att göra själv om man vill 🌿

6 port.

1 förp. kycklinginnerfiléer, ca 750 g
1 röd paprika
1 ask champinjoner
olja/smör
salt
peppar
lökpulver
2 msk vetemjöl
1½ msk kycklingfond
3-5 msk grön pesto
2 dl grädde
valfri mängd pastavatten

Börja med att ansa och skära paprikan och svampen i valfria stora bitar.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Hetta upp en panna med valfritt matfett och lägg i lite kyckling i taget, krydda med salt, peppar och lökpulver.
Lägg åt sidan och stek resten av kycklingen.
Lägg i svampen i en torr panna och stek tills vätskan i svampen försvunnit, tillsätt lite matfett och blanda ner paprikan med svampen och stek ett par minuter till.
Blanda i den stekta kycklingen med grönsakerna och tillsätt mjölet och rör om.
Tillsätt fond, pesto och grädde och låt det koka upp.
Blanda i valfri mängd pastavatten (jag tog ca 2-3 dl).
Servera med valfri pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 förp. kycklinginnerfiléer, ca 750 g
1 röd paprika
1 ask champinjoner
olja/smör (lägg till PP för mängden du använder)
salt
peppar
lökpulver
2 msk vetemjöl *
1½ msk kycklingfond
3 msk grön pesto *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
valfri mängd pastavatten

Totalt blir det 4 PP/port exkl tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 258 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.