Kebabgryta

Denna helg består av jobb och sen ska jag försöka få klart på julpyntandet hemma. Man blir lite mättad på julen när man har haft den omkring sig sen i augusti, men så är det när man jobbar i butik.

Nu mitt i all jul kan det vara gott att bryta av med något annat lite mer åt det österländska hållet. Har gjort denna gryta i många år och familjen gillar den jättemycket.

6-8 port.

2 förp. fryst kebabflarn, tex Västeråskebab
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
vatten
2 köttbuljongtärningar
3 tsk kebabkrydda
1½ tsk paprikapulver
salt

Skär/hacka löken i valfri storlek.
Stek kebabköttet i smör tills det får färg, lägg över i en gryta.
Sänk värmen och stek löken tills den är mjuk och lägg i grytan.
Pressa i vitlöken och häll i dom krossade tomaterna.
Häll på valfri mängd vatten, tills det är lagom mycket sås.
Smula ner köttbuljongtärningarna och ha i kryddorna.
Låt grytan stå och småputtra i en timma.
Smaka av och ha i mer kryddor om det behövs.

Servera med ris och en sallad.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

2 förp. fryst kebabflarn, Västeråskebab (55 SP)
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
vatten
2 köttbuljongtärningar
3 tsk kebabkrydda
1½ tsk paprikapulver
salt

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för matfettet du tillsätter vid stekningen. Servera med ris, bulgur, couscous eller blomkålsris och lägg till SP för mängden du tar. Lägg till valfria blandade grönsaker till måltiden.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *