Fläskkotlett med pepparsås

Pepparsås

1 msk blandade pepparkorn (grön/svart/vit/rosé)
smör
2½ dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
soja colour it
ev. maizena

Mortla pepparkornen och fräs dom i smör i en kastrull en liten stund,
Häll i resten av ingredienserna till såsen och låt allt koka upp.
Låt såsen stå och småsjuda i ca 10 min.
Red ev såsen med lite maizena om du vill ha den tjockare.

Vi åt såsen till stekt fläskkotlett och pommes.

Viktväktarna Flex

1 msk blandade pepparkorn (grön/svart/vit/rosé)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
1 dl vatten
1 dl crème fraiche 5% (3 SP)
1 msk kalvfond
1 tsk senap 
1 msk tomatpuré
1 tsk honung (1 SP)
soja colour it
ev. maizena (lägg till SP för så mycket du använder)

Totalt blir det 4 SP/port för såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *