Fläskfilépasta med mango chutney

6 port.

1 fläskfilé, ca 600 g
smör
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
3 msk mango chutney
2 dl grädde
½ dl crème fraiche
50 g riven ost
salt
peppar

350 g pasta

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla fläskfilén och stek den i omgångar i lite smör.
Blanda i kalvfond, chilisås och mango chutney.
Häll i grädden och crème fraiche och låt det koka upp och sedan stå och småputtra ett par minuter.
Häll av pastavattnet och blanda i den färdiga pastan ihop med fläskfilén.
Blanda ordentligt.
Ta av pannan från plattan och rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

Viktväktarna Flex

1 fläskfilé, ca 600 g (9 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
1 msk kalvfond
1 msk chilisås (1 SP)
3 msk mango chutney (5 SP)
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
½ dl crème fraiche 8% (3 SP)
50 g riven ost 10% (3 SP)
salt
peppar
350 g pasta (34 SP)

Totalt blir det 11 SP/port plus ev SP för matfett. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *