Resultatet av helgens grillning blev en helgrillad fläskfilé med en innertemperatur på 68°C. Så smarrigt!! Hade en slatt porter i kylen som väntade på att få bli använd så det blev basen i marinaden.
6 port.
900 g fläskfilé
½ dl porter
½ dl soja
½ rapsolja
2 vitlöksklyftor
Putsa av fläskfilén och skär den i skivor.
Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med köttet.
Låt stå i kyl ett par timmar innan köttet ska grillas.
Servera med ugnsstekt potatis, hemgjord tzatziki och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
Hemgjord marinad brukar jag räkna på att det blir i snitt 1-2 SP/port beroende på vad jag har i marinaden. Vet inte om det är rätt och riktigt att tänka så, tycker dock att det viktigaste är att ha koll på den totala portionen mat och hur mycket kött man tar. Det mesta av marinaden blir ju inte med mer än fram till grillningen.
Fläskfilé ger 2 SP/port.

