Fläskfilé i god sås med ugnsbakade rödbetor

Någon mer än jag som gillar rosépeppar? Så gott! Ikväll är det dags för en ny matsedel, veckorna försvinner i ett nafs, bara 6 veckor kvar till 1:a advent 😮

6 port.

800 g fläskfilé
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 hackad gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk chilisås
1 msk Worcestershiresås
1 msk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
hackad persilja 

Ugnsbakade rödbetor
valfri mängd rödbetor
olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 200°C.
Skala rödbetorna och skär i klyftor/bitar.
Blanda med olja och kryddor på en plåt.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20-40 minuter tills de är mjuka (tid beroende på hur mycket man har på plåten).

Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något. 
Bryn dem hastigt i smör. 
Salta och peppra. 
Ta upp köttet och fräs löken.

Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. 
Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.

Lägg i kött och rosépeppar och låt puttra 5 minuter. 
Strö över persilja.

Servera med ris eller ugnsrostad potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g fläskfilé (12 SP)
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 hackad gul lök
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
2 dl gräddemjölk (8 SP)
2 msk chilisås (1 SP)
1 msk Worcestershiresås
1 msk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
hackad persilja
valfri mängd rödbetor
olivolja (lägg till SP för den mängden du tar)
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port plus SP för tillsatt matfett vid stekning av kött/lök och mängden olivolja till dom ugnsbakade rödbetorna. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *