Falukorv med frästa grönsaker & blomkålspuré

Inspiration från Ica-appen, gillar när jag hittar korvrätter som funkar för hela familjen utan att det blir ett jätteprojekt. Bytte blomkålspurén mot potatis till dom övriga och så fick dom vanlig falukorv istället för min snålvariant.

4 port.

600 g falukorv

1 blomkålshuvud, ca 900 g
2 vitlöksklyftor
½ dl crème fraiche
50 g smör
½ tsk salt
1 krm peppar

3 morötter
2 broccolistånd
rapsolja
1 kruka dill
riven pepparrot/pepparrotspasta Santa Maria

Skär blomkålen i bitar.
Skala vitlöksklyftorna.
Koka blomkål och vitlök i lättsaltat vatten tills blomkålen är riktigt mjuk, 12-15 minuter.
Häll av vattnet.
Mixa blomkål och vitlök tillsammans med crème fraiche och smör i matberedare eller med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.

Skala morötterna.
Skär dem och broccolin i bitar.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs morotsbitarna ca 3 minuter.
Tillsätt broccoli och fräs 2-3 minuter.
Hacka dillen.
Smaka av fräset med dill, pepparrot, salt och peppar.

Skär falukorven i tjocka skivor och grilla i grillpanna eller stek i stekpanna.
Servera falukorven med den fluffiga blomkålspurén och grönsaksfräset.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g middagskorv, Lithells (27 SP)
1 blomkålshuvud, ca 900 g
2 vitlöksklyftor
½ dl crème fraiche 8% (3 SP)
25 g smör (9 SP)
½ tsk salt
1 krm peppar
3 morötter
2 broccolistånd
rapsolja (lägg till SP för mängden du använder)
1 kruka dill
riven pepparrot/pepparrotspasta Santa Maria
(0 SP/2 tsk =1 SP)

Totalt blir det 10 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *