Daimkladdkaka

Daimkladdkaka

3 ägg
3½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

5 dl vispgrädde 
 2 hackade dubbeldaim

Ställ ugnen på 175°C. 
 Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Rör sist ner smöret. 
Bred sedan ut det i en rund form ca 20-22 cm i diameter (smord och bröad) 
och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet.
 Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt  och under tiden kan du vispa grädden och grovhacka daimen.
Klicka och bred ut den fluffiga grädden ganska ojämnt över kladdkakan
och fördela sedan den hackade daimen över .

Klar att serveras.

Bästa formen att göra kladdkaka i!

Receptet kommer från Jennys matblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *