En smidig allt-i-ett gratäng som räddar tid i vardagen!
4 port.
500 g torskfilé
10-12 medelstora potatisar
5 dl crème fraiche
3 st tomater
2 hönsbuljongtärningar
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill
salt
citronpeppar
Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar.
Vispa ihop crème fraiche och de finfördelade buljongtärningarna däri,
klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt och peppar.
Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor.
Koka upp skivorna i 3-5 min och häll sedan av i durkslag.
Smörj en ugnsfast form och häll i potatisen.
Fördela fisken ovanpå.
Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen 200°C ca 45 min.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/03/DSC_8768-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
500 g torskfilé
640 g potatis *
5 dl crème fraiche 8% *
3 st tomater
2 hönsbuljongtärningar *
1 fiskbuljongtärning *
1 knippe dill
salt
citronpeppar
Totalt blir det 6P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 360 kcal/port exkl grönsaker vis sidan av.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/03/DSC_8773-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/03/DSC_8772-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK