Daimsnittar

Att jag inte gjort dessa tidigare förstår jag ej, jag som älskar daim och även denna typ av kaka. Men nu så finns dom här för er som gillar att baka lika mycket som jag gör.

24 st

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g grovt hackad daim

Sätt ugnen på 175°C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad daim.
Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Dela degen i 2 el. 3 lika stora delar och rulla ut till längder.
Lägg längderna på plåten och platta till dom lite lätt med en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Skär längderna medans dom är varma och låt dom sedan svalna på plåten.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.