Gott både till vardags och helgmat. Blev inspirerad av ett recept jag såg på Instagram men bytte protein och fick en annan rätt.
4 port.
500 g fläskkött
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 knippe sparris
125 g champinjoner
3 msk kalvfond
1 msk torkad dragon
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk japansk soja
salt
peppar
Stek svamp tills vätskan har försvunnit, lägg åt sidan.
Strimla fläskköttet och stek en stund i pannan, lägg även detta åt sidan.
Stek lök och vitlök och häll i vinet.
Låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
Tillsätt grädde, fond, soja och dragon.
Låt sjuda i 10 min.
Tillsätt paprika delad i bitar.
Tillsätt svamp och kött i såen och rör om.
Låt sjuda i 10 min.
Stek sparris så den får lite färg och tillsätt i grytan strax innan servering.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna PersonligaPoints
400 g fläskkött, tex ytterfilé *
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 knippe sparris
125 g champinjoner
3 msk kalvfond
1 msk torkad dragon
2 dl vitt vin, matlagningsvin
3 dl grädde 13%/vatten, hälten/hälften *
2 msk japansk soja
salt
peppar
Totalt blir det 5 PP/port. Lägg till PP för tillsatt matfett och tillbehör.
Kcal: ca 227 kcal/port exkl matfett, tillbehör och extra grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK