Curry- & kycklingsås till pasta

En av bloggens mest populära recept! Har inte haft smartpointsberäkning förut så det är nu uppdaterat.

4-8 port.

500 g pasta
500 g kycklingfilé
smör
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1½ msk kycklingfond
1 msk curry
salt
peppar

Skär kycklingen i lagom stora bitar och bryn dem i smör i en panna.
Rör ner grädde, crème fraiche och fond.
Låt sjuda på svag värme och rör ner curry, salt och peppar.
Låt sjuda medans pastan kokar.
Servera med valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g okoktpasta (49 SP)
500 g kycklingfilé
smör (lägg till SP för mängden du tillsätter)
2 dl crème fraiche 15% (15 SP)
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2 dl pastavatten
1½ msk kycklingfond
1 msk curry
salt
peppar

Totalt blir det 9 SP/port om man delar det på 8 port.

TIPS! Byt ut créme fraichen mot 8% (10 SP) så blir det istället 8 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 thoughts on “Curry- & kycklingsås till pasta

  1. Ååå vad det ser gott ut. Måste jag prova. Tack för många fina recept.
    Kram Anette

  2. Det har inte blivit fel på uträkningen?
    49+15+7= 71/4=17,75 för en portion?

    1. Både ja och nej, har räknat på 8 port, men det har jag ju missat att skriva ut. Har uppdaterat receptet så inte fler blir förvirrade 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *