Geléhalloncupcakes med vit choklad

Idag är det geléhallonets dag! Det firar vi med en cupcake för det var så länge sen jag gjorde dessa underbara små bakverk 🤍

12 st

100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
150 g hackad vit choklad
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Frosting
100 g frysta hallon
1 msk vatten
300 g färskost
100 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl florsocker

12 st geléhallon

Sätt ugnen på 175°C.
Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt smörblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölken och det rivna apelsinskalet.
Tillsätt sedan den rivna chokladen.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en separat skål.
Tillsätt mjölblandningen i smeten och blanda noggrant.
Ställ muffinsformar på en muffinsplåt.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen i cirka 12 min.
Låt svalna.

Koka upp hallonen till ett mos tillsammans med vattnet.
Kör hallonmoset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna.
Ställ åt sidan medan du gör resten.
Vispa samman färskost och smör till en fluffig smet.
Ha sedan i hallonmoset och vispa tills det fördelat sig jämnt i frostingen.
Till sist har du i florsockret och vispar bara några sekunder.
Avsluta med att vända samman till en jämn frosting med hjälp av en slickepott.
Spritsa på frostingen på cupcakesen.
Toppa varje cupcakes med ett geléhallon.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.