Baconsås med tomat & basilika

6 port.

3 pkt bacon
1 gul lök
1 burk crème fraiche tomat/basilika
2 dl crème fraiche
2½ dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
maizena

Skär baconet och löken.
Stek i en stekpanna ett par minuter.
Häll i crème fraichen och grädden.
Smula i buljongtärningen och rör i tomatpurén.
Låt det koka upp.
Rör i maizena efter hur tjock du vill att såsen ska vara.
Servera med pasta.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3 pkt kycklingbacon (10 SP)
1 gul lök
1 burk crème fraiche tomat/basilika (15 SP)
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
maizena
(lägg till SP om du tillsätter)

Totalt blir det 7 SP/port, lägg till SP för matfett som tillsätts vid stekning av bacon och lök och även SP för valfri mängd pasta.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

5 thoughts on “Baconsås med tomat & basilika

  1. Väldigt gott! Maken, jag och ettåringen uppskattade det väldigt, treåringen sa att han inte gillade baconet och åt således spagetti med såsen.

    1. Kul att ni gillade rätten!
      Haha, nä det är inte lätt att anpassa alla rätter efter allas tycke och smak, med 4 barn i huset så vet jag 😊 Är det något som inte passar så får man pilla bort 👌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *