Ett gott tillbehör till dom hemmagjorda hamburgarna!
1 pkt bacon
2 dl majonnäs
2-3 msk crème fraiche
2 vitlöksklyftor
Stek baconet knaprigt.
Låt svalna något och hacka fint.
Blanda med majonnäs och crème fraiche.
Pressa ner vitlöken.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2016/08/DSC_4489-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
1 pkt bacon, avrunnen *
1 dl majonnäs, lätt *
1 1/3 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
2 vitlöksklyftor
Totalt för hela satsen aioli blir 21P. Dela på 4-6 port så blir det mellan 4-5P/port.
TIPS! Byt till kycklingbacon så blir det istället 15P för hela, mellan 3-4P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 634 kcal för hela satsen aioli, mellan 106-159 kcal/port.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2016/08/DSC_4494-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2016/08/DSC_4491-01-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK