Sega glutenfria chokladkakor

Dessa kakor smakar exakt som en kladdkaka!

ca 30 st

5 dl florsocker
¼ tsk salt
2½ dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Ställ ugnen på 175°C.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinnig och inte för hård, utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård.
 Rör sedan ner den hackade chokladen.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Ställ in plåten i mitten av ugnen  i cirka 8 min (lite mer om du gör större kakor).
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

Viktväktarna PersonligaPoints

5 dl florsocker *
¼ tsk salt
2½ dl kakao *
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker *
75 gram hackad mjölkchoklad
*

Totalt blir det 4 PP/kaka (dela smeten i 36 kakor så blir det 3 PP/kaka).

*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 68 kcal/kaka.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Sega glutenfria chokladkakor

  1. Har nu testat dessa kakor och kan meddela att de är mina flickors absoluta favoriter numera! (mina med)
    De är 17 (snart 18) och 20 år och chokladomaner!//Ankmor på FL

  2. Kul 🙂 Gick hem hos familjen här med, själv tyckte jag det var lite för mycket chokladsmak, är ingen chokladfantast direkt. Men då har man en bra ursäkt att låta bli en massa gottigott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *