Ägg i moln

Ett litet frukosttips blir dagens uppdatering!

4 port.

4 ägg
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225˚C.
Skilj äggvitorna från äggulorna, spara de hela äggulorna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Forma moln av äggvitorna på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop för äggulan.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 3 minuter.
Ta ut plåten och lägg på äggulorna, sätt in plåten igen mitt i ugnen ytterligare 3-4 minuter.
Krydda äggen med salt och svartpeppar.

Jag åt mina molnägg med:
1 skiva runda Björn (1 SP)
2½ tsk mjukost
kokt skinka
1 dl fruktyoghurt, Yoggi lätt 0.5% (2 SP)
1 banan
12 g granola blåbär/jordgubb, Färsking ( 1 SP)

Totalt för frukosten blev det 4 SP/port.

4 thoughts on “Ägg i moln

  1. Tack för gott frukostrecept! Vad är det för god granola Färsing du hittat? Och var?

    1. Tack själv! Jag fick en förpackning av den granolan i en Smakbox för ett tag sen, supergod! Inte så nyttig kanske, men lite är ju ok. Den finns bl a på Willys 🙂

    1. Hej! Jag köpte mitt på Willys, men det finns nog i dom flesta butiker då det är från Fazer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *