Ädelostkycklingsås & pasta

Min lunch förra veckan, i alla fall tre utav dagarna. Herregud så gott det var! Denna kommer nog att lagas många gånger, så beroendeframkallande, går dessutom väldigt snabbt att tillaga 👌😁

3 port.

2-3 kycklingfiléer
kycklingkrydda, Knorr
1 grönsaksbuljongtärning
1-1½ dl vatten
1 tub ädelost, Kavli
½ dl gräddmjölk
2 pkt rootpasta

Strimla kycklingen och bryn i lite matfett i en panna.
Krydda med kycklingkryddan.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
Pressa i ädelosten och blanda runt.
Häll i gräddmjölken och låt det bli varmt på svag värme.

Skölj av rootpastan ordentligt i en sil och vänd sen ner den i pastan och låt det bli riktigt varmt.
Servera med valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

2-3 kycklingfiléer
kycklingkrydda, Knorr
1 grönsaksbuljongtärning
1-1½ dl vatten
1 tub ädelost, Kavli (fick ut 160 g) (15 SP)
½ dl gräddmjölk 6% (2 SP)
2 pkt rootpasta

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett vid stekningen av kycklingen. Vill man hellre ha vanlig pasta så går det också bra, lägg då till SP för pastan.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *