Ädelostkycklingsås & pasta

Min lunch förra veckan, i alla fall tre utav dagarna. Herregud så gott det var! Denna kommer nog att lagas många gånger, så beroendeframkallande, går dessutom väldigt snabbt att tillaga 👌😁

3 port.

3 kycklingfiléer
kycklingkrydda, Knorr
1 grönsaksbuljongtärning
1-1½ dl vatten
1 tub ädelost, Kavli
½ dl gräddmjölk
2 pkt rootpasta

Strimla kycklingen och bryn i lite matfett i en panna.
Krydda med kycklingkryddan.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
Pressa i ädelosten och blanda runt.
Häll i gräddmjölken och låt det bli varmt på svag värme.

Skölj av rootpastan ordentligt i en sil och vänd sen ner den i pastan och låt det bli riktigt varmt.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

400 g kycklingfiléer
kycklingkrydda, Knorr
1 grönsaksbuljongtärning *
1-1½ dl vatten
1 tub ädelost, Kavli (fick ut 160 g) *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
2 pkt rootpasta

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för tillsatt matfett vid stekningen av kycklingen. Vill man hellre ha vanlig pasta så går det också bra, lägg då till points för pastan.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *