När vi åt soppa senast så var jag ledig samma dag och passade på att baka dessa bröd som vi sedan åt till soppan. Är ju så gott med nybakat till just soppa. För det mesta är jag lat och köper bröd, men det är ju pga att tiden är emot en i veckorna. Men med lite planering löser sig det mesta.
Receptet hittade jag hos Fredriks Fika.
16 st
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk honung
12 dl vetemjöl special
olja till formen
Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 min i maskin tills den känns riktigt elastisk.
Smörj en rymlig form, tex en ugnsform med lite högre kanter med olja.
Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.
Låt jäsa över natten.
På morgonen, sätt ugnen på 250°C.
Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet.
Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.
Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 min.
Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 min tills de fått ordentligt med färg.
Lägg på galler utan duk att svalna.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk honung (4 SP)
12 dl vetemjöl special (66 SP)
olja till formen (lägg till SP för mängden du använder)
För 16 st frallor blir det 4 SP/st. För att komma ner i 3 SP/st behöver man göra minst 22 st frallor.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK