Kasslergryta med paprika & svamp

Godkväll! Redan torsdag och snart är det helg igen. Den här helgen kommer jag att jobba på söndagen så hoppas det är fint väder på lördag så man kan vara ute lite.

Idag fyller min pappa år och blir dessutom pensionär 😮🥰 Tyvärr kan vi inte fira detta pga rådande omständigheter då vi inte bor så nära varandra, så vi får lägga till denna händelse till övriga födelsedagar och helgdagar som inte har kunnat firats det senaste året. Vi får hoppas mamma har fixat med lite god mat ändå 😊

Dagens recept kommer här.

6 port.

smör
2 tsk curry
600 g kassler
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
2½ dl hönsbuljong (buljongtärning el. fond)
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
maizena

Bryn curryn i smöret.
Strimla purjon, paprikorna, svampen och kasslern.
Fräs kasslern lite och tillsätt därefter paprika, svamp och purjo.
Tillsätt pressad vitlök och tomatpurén och rör om.
Tillsätt buljongen, crème fraichen och grädden.
Låt det hela koka ihop.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Servera med kokt ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

smör (lägg till SP för mängden du tillsätter)
2 tsk curry
600 g kassler (9 SP)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
10 färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
4½ dl hönsbuljong (buljongtärning el. fond)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2 msk tomatpuré
2 msk maizena
(2 SP)

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.