Ägg i moln

Ett litet frukosttips blir dagens uppdatering!

4 port.

4 ägg
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225˚C.
Skilj äggvitorna från äggulorna, spara de hela äggulorna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Forma moln av äggvitorna på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop för äggulan.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 3 minuter.
Ta ut plåten och lägg på äggulorna, sätt in plåten igen mitt i ugnen ytterligare 3-4 minuter.
Krydda äggen med salt och svartpeppar.

Viktväktarna Points
1 skiva runda Björn *
2½ tsk mjukost, Fjällbrynt hushållsost stark *
kokt skinka, Icas tunna skivor
1 dl fruktyoghurt, Yoggi mini *
1 banan
16 g granola blåbär/jordgubb, Färsking

Totalt för frukosten blev det 3P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

4 reaktioner till “Ägg i moln”

  1. Tack för gott frukostrecept! Vad är det för god granola Färsing du hittat? Och var?

    1. Tack själv! Jag fick en förpackning av den granolan i en Smakbox för ett tag sen, supergod! Inte så nyttig kanske, men lite är ju ok. Den finns bl a på Willys 🙂

    1. Hej! Jag köpte mitt på Willys, men det finns nog i dom flesta butiker då det är från Fazer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *