4 port.
Pepparsås
1 msk blandade pepparkorn (grön/svart/vit/rosé)
smör
2½ dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
soja colour it
ev. maizena
Mortla pepparkornen och fräs dom i smör i en kastrull en liten stund,
Häll i resten av ingredienserna till såsen och låt allt koka upp.
Låt såsen stå och småsjuda i ca 10 min.
Red ev såsen med lite maizena om du vill ha den tjockare.
Vi åt såsen till stekt fläskkotlett och pommes.
Viktväktarna Points
1 msk blandade pepparkorn (grön/svart/vit/rosé)
smör (lägg till points för så mycket du använder)
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
1 dl crème fraiche 5% *
1 msk kalvfond *
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 tsk honung *
soja colour it
ev. maizena (lägg till points för så mycket du använder)
Totalt blir det 4P/port för såsen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet