Ett recept jag hittade hos Jennys matblogg. Gjorde detta första gången för ca 6 år sen och nu var det dags för en uppdatering med ett viktväktarvänligt receptalternativ. Enda skillnaden är att jag bytt ut grädden mot gräddmjölk och den vanliga philadelphian mot lightvarianten. Så att för göra bättre val och gå ner i vikt behöver man inte göra så stora uppoffringar. Man kan äta ”samma” mat som innan men på ett bättre sätt och en lagom portion och sen fyll ut tallriken med valfria grönsaker. Då kommer man garanterat att lyckas!
6 port.
750-800 g fläskfilé
2½ dl grädde
2½ dl vatten
200 g philadelphiaost
1 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1 tsk balsamico
salt
peppar
Putsa filéerna, skär lagom stora bitar och stek dom i smör i en panna.
Ta bort från pannan och gör såsen på stekskyn.
Häll över vatten, fond, soya och låt puttra upp.
Vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens.
Smaka av med salt, peppar och balsamico och lägg ner köttet igen och låt puttra ihop.
Servera med ris eller potatis och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
750 g fläskfilé *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
4 dl vatten
200 g philadelphiaost light *
1 msk kinesisk soja
2 msk oxfond *
1 tsk crema di balsamico
salt
peppar
Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och för ris eller potatis.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK