När kollegorna är värda gofika, då lyxar vi till det lite!
8 bitar
Botten
125 g smör
250 g digestivekex
Fyllning
400 g philadelphiaost
rivet skal av ½ citron
1 urskrapad vaniljstång
2 ägg
3 msk strösocker
Topping
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
hallon och blåbär
1 glas röd vinbärsgelé, ca 180 g
2 tsk vatten
Smält smöret och låt svalna.
Smula kexen i matberedaren.
Blanda i smöret.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm.
Ställ formen 1 tim i kylen.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ost, citronskal och vaniljfrön.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ostsmeten och äggvispet.
Häll fyllningen över bottnen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 35 min.
Låt svalna.
Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan.
Grädda ytterligare 5 min.
Låt kallna.
Täck kakan med hallon och blåbär.
Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme.
Ringla geléet över bären.
Ställ tårtan i kylen tills geléet stelnat.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/09/DSC_2498-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/09/DSC_2495-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK