Kokt falukorv i senapssås

God och billig vardagsmat som passar både i lunchlådan och på middagsbordet!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

6 port.

1 falukorvsring 
5 dl mjölk 
1 dl grädde 
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar

Skär falukorven i lite tjockare skivor.
Koka upp vatten i en kastrull med salt, pepparkorn och lagerblad.
Stäng av värmen och lägg i korven och låt den ”koka” i 10 min.

Blanda mjölk (buljong), grädde och senap i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt redning och vispa.
Låt det sedan stå och sjuda ett par min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.

Viktväktarna Points

600 g matkorv, Maträtt *
5 dl höns/grönsaksbuljong * 
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap *
2 msk maizena redning *
salt
vitpeppar

Totalt blir det 5P/port exkl tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 166 kcal/port exkl tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *