Att svänga ihop en egen krämig och smakrik potatissallad är inte så svårt. Lite planering så man har färdigkokt potatis som har hunnit kallna är allt man behöver, sen är det bara att blanda ihop!
Vi åt ihop med marinerad fläskfilé som vi grillade på spett, samt majs och sparris 🥰
6-8 port.
900 g fast potatis
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
1-2 msk dijon senap
3 msk gul lök, finriven
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk matolja
2 msk dill, finklippt
1 msk persilja, finklippt
1 krm dragon
2 krm svartpeppar
1 krm vitlökspulver
1½ tsk salt
Koka potatis.
Låt dem kallna.
Skär dem i mindre bitar.
Blanda ihop resterade ingredienser i en större skål.
Tillsätt sedan potatisen och rör om.
Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
Viktväktarna Points
900 g fast potatis *
3 dl Salakis/Larsas yoghurt 0%
2 dl crème fraiche 5% *
1-2 msk dijon senap *
3 msk gul lök, finriven
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk matolja *
2 msk dill, finklippt
1 msk persilja, finklippt
1 krm dragon
2 krm svartpeppar
1 krm vitlökspulver
1½ tsk salt
Totalt blir det 5P/port vid 6 port, 3P/port vid 8 port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 197 kcal/port vid 6 port och ca 148 kcal vid 8 port. exkl tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK