Klassisk pastarätt i två olika varianter, en ”vanlig” och en Viktväktaranpassad.
4 port.
400 g spagetti
200 g bacon
4 äggulor
4 msk crème fraiche
1 dl parmesanost
grovmalen svartpeppar
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
Lägg i pastan och koka tills pastan är ”al dente”.
Skär baconet i strimlor och stek i en panna.
Blanda äggulorna med crème fraich och parmesanost.
Smaka av med svartpeppar.
Häll upp spagettin i ett durkslag och låt dom rinna av väl.
Blanda spagetti, äggblandning och bacon i en stor skål och servera genast.
Viktväktarna Points
500 g spagetti, kokt *
1 förp. kycklingbacon *
4 äggulor
4 msk crème fraiche 8% *
1 dl parmesanost *
grovmalen svartpeppar
Totalt blir det 9P/port. Servera med valfria grönsaker.
Tips! Minska eller öka mängden pasta beroende på hur många points du vill lägga på måltiden.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK