Smarrig köttgryta med smak av kantarell!
6 port.
800 g vildsvinskött/nötkött
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
vatten
225 g svamp (kantareller/champinjoner)
150 g färskost kantarell
3-4 dl grädde
1 msk kantarellfond
en skvätt soja
ev. redning
gräslök
Skär/strimla köttet i bitar och stek hastigt i en het panna med matfett, lägg över i en gryta.
Fräs hackad lök och vitlök på låg värme och tillsätt i grytan.
Häll på vatten så det precis täcker köttet och tillsätt buljongtärningarna.
Låt det koka upp och sedan stå och småkoka i ca 1½ tim tills köttet känns mört.
Tillsätt färskost, grädde, kantarellfond och soja.
Låt grytan koka ihop, tillsätt ev redning om man vill ha tjockare sås.
Dela champinjonerna och fräs först i torr panna och tillsätt lite smör i slutet och tillsätt i grytan strax innan servering.
Strö över lite gräslök och servera med en valfri potatisrätt.
Viktväktarna Points
600 g vildsvinskött/nötkött *
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar *
vatten
225 g svamp (kantareller/champinjoner)
150 g färskost kantarell *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk kantarellfond
en skvätt soja
ev. redning (lägg till points för den mängs du tillsätter)
gräslök
Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat pointsmängden på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 233 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Jag gillar dina recept, men måste säga att hemsidan är väldigt rörig. Recepten upprepas två ggr och det är alldeles för mycket bilder som är lika varandra. Detta innebär att man får scrolla alldeles för mycket.
Tråkigt att du känner så. Att receptet är uppdelade beror ju på att det ena är orginalvarianten av receptet som är för mina följare som inte följer Viktväktarnas kostprogram och den andra delen av receptet är för dom som följer Viktväktarna eller räknar kalorier och vill gå ner i vikt och då krävs det kanske lite annat intag av vissa livsmedel samt en lite mindre portion.
Alla matbloggare har sin personliga touch på hur deras sidor ser ut och jag gillar att lägga ut mycket bilder från olika håll och vinklar på mina rätter så det kommer jag inte sluta med, men ska försöka tänka på att det blir lite mer skillnad på dom.
Tack för din feedback ❤ Hoppas du stannar kvar och njuter av recepten!
Älskar dina recept. Tycker dom är lättlästa.
Tack snälla för jobbet du gör med att göra både vv recept och original. Mycket jobb.
Tack än en gång❤
Tack snälla! Tycker bara det är så roligt att hålla på med detta 😊
Jag upplever det inte rörigt. Finns bloggar, inte matbloggar, som jag slutat följa för där är bara reklam så det går knappt att läsa. Här är ju ingen reklam utan bilder på maten och bra med recept med val för de som vill äta olika.👍🤩
Att det är reklam på bloggar är för att man ska kunna tjäna pengar, många bloggare gör detta på heltid så det är deras inkomst. Jag har än så länge ett vanligt jobb på sidan av min blogg, men jag har också lite reklamsamarbeten till och från för att täcka upp för kostnader som rör bloggen. Men väljer mina samarbetspartners väl så det ska harmonera med det jag gör här på bloggen.
Tack för din feedback, uppskattas massor! ❤️
Hej,
Jag tycker mycket om dina recept. Nu undrar jag om grytan blir bra om man gör den dagen innan man ska äta.
Mvh
Carina Larsson
Tack snälla! Tycker grytor i allmänhet blir godare om man gör dom dagen innan 🥰