4 port.
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl matyoghurt
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung
svartpeppar
Blanda ihop yoghurt, sambal oelek, vitlök, honung och svartpepparn.
Lägg kycklingen i en påse och häll över yoghurtblandningen.
Blanda ihop kyckling och yoghurt genom att klämma på påsen så att alla filéer täcks.
Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Stek kycklingen i lite olja och smör tills de är genomstekta.
Vitlökssås
4 dl crème fraiche
1 köttbuljongtärning
4 vitlöksklyftor
Värm crème fraichen och smula ner buljongtärningen.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Låt det småputtra en liten stund.
Servera kycklingen och vitlökssåsen ihop med ugnsstekt potatis och en blandad sallad.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
4 normalstora kycklingfiléer
2 dl naturell yoghurt 0.5%
¾-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1½ tsk flytande honung (2 SP)
svartpeppar
4 dl crème fraiche 8% (20 SP)
1 köttbuljongtärning
4 vitlöksklyftor
Totalt 6 SP/port för kyckling och sås. Lägg till SP för det matfett du använder. Servera med valfria grönsaker.
Har nu provat receptet och det var verkligen gott!
Visst var det 🙂