Pepparkaksbrownie med vaniljfrosting

Pepparkaksbrownie med vaniljfrosting

115 g smör
¾ cup socker
1 stort ägg
¼ cup sirap
½ msk vaniljextrakt
1¼ cup vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
¼ tsk riven muskot
¼ tsk malen kryddnejlika
½ tsk bakpulver

112 g philadelphiaost, rumstempererat
4 msk smör, rumstempererat
3 msk vispgrädde
2 tsk vaniljextrakt
3 cup florsocker

Sätt ugnen på 175-180°C.
Smöra en form som är 20×20 cm, eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt och doftar nötigt. 
Ställ det åt sidan för att svalna.

Vispa ägg, socker, sirap och vaniljextrakt med elvisp.
Vispa i smöret.
Blanda vetemjöl med kryddorna och bakpulvret i en skål.
Blanda ner dom torra ingredienserna försiktigt med äggblandningen.
Häll i smeten i formen och grädda i 25-30 min.
Låt kakan svalna.

Rör ihop philadelphiaost, smör, grädde och vaniljextrakt med elvisp.
Rör i lite florsocker i taget.
Vispa på hög hastighet i 3-4 min tills frostingen blir krämig och fin.
Bred på frostingen på kakan och dela i bitar.

2 thoughts on “Pepparkaksbrownie med vaniljfrosting

    1. En cup motsvarar 2,4 dl. Har för mig att jag köpte mitt cup-mått på Lagerhaus eller Claes Ohlson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *