Älskar vitlök & älskar grillat! Så detta blev en perfekt middagstallrik 😊
4 port.
500 g kött/kyckling
½ dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
4 pressade vitlöksklyftor
½ msk paprikapulver
salt
Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
Lägg köttet i en påse eller burk och häll på marinaden.
Låt stå i rumstemperatur i ca 2-4 tim och marinera.
Grilla!
Servera med valfria tillbehör.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g kyckling
½ dl rapsolja (13 SP)
2 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung (4 SP)
4 pressade vitlöksklyftor
½ msk paprikapulver
salt
Totalt blir det 4 SP/port, men all marinad sugs inte in i köttet så jag skulle räkna med 2 SP/port. Lägg till SP för tillbehören.
Vi åt med klyftpotatis, tzatziki och vitlöksbröd.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK