Vit chokladkladdkaka med grädde & jordgubbar

Vit chokladkladdkaka med grädde & jordgubbar

2 ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
2½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 
Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. 
Rör till en jämn smet.
 Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten. 
Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet.
 Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter. 
Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. 
Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den.
Låt kladdkakan svalna.

2½ dl vispgrädde
1 l jordgubbar

Vispa grädden och bred ut den på kladdkakan.
Skölj och ansa jordgubbarna.
Dela jordgubbarna och lägg dom ovanpå grädden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *