Vinkokt köttgryta

4 port. 

500 g nötkött, tex fransyska
smör
2 msk vetemjöl
½ l köttbuljong
2½ dl torrt rödvin
1 lagerblad
½ tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
2 stora morötter
175 g champinjoner
salt
nymalen svartpeppar 

Hetta upp smöret på medelvärme i en stor gryta.
Bryn köttet i grytan.
Pudra över mjölet och låt bryna med i 2 min. 
Tillsätt buljong, vin och lagerblad.
Smula i salvia och timjan.
Koka upp och sänk värmen.
Sjud långsamt under lock, ca 1 tim eller tills köttet känns mört. 

Skala morötterna och skär dem i slantar eller bitar.
Putsa och skiva champinjonerna.
Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar.
Lägg på locket och sjud ytterligare ca 15 min, men inte längre än att grönsakerna har kvar lite tuggmotstånd.
Ta upp lagerbladet och servera grytan genast.

Viktväktarna PersonligaPoints

500 g nötkött, tex fransyska *
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
2 msk vetemjöl *
½ l köttbuljong (1 buljongtärning/1½ msk fond+vatten) *
2½ dl rött matlagningsvin *
1 lagerblad
½ tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
2 stora morötter
175 g champinjoner
salt
nymalen svartpeppar 

Totalt blir det 4 PP/port. Lägg till PP för potatis eller annat tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.