Kassler- & rislåda med örtkryddor

4 port.

4 port. kokt ris (ca 120 g/port)
400-500 g kassler
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2½ dl grädde
salt
svartpeppar
vitlökskrydda
2 tsk franska örter

Koka riset.
Skär kasslern i bitar.
Finhacka löken.
Stek kassler och lök i lite flytande smör.
Krydda med salt. peppar, vitlök och franska örter.
Häll i crème fraiche och grädde. 
Låt småputtra nån minut.

Häll i riset i en smord ugnsform.
Häll kasslerröran ovanpå.
Ställ in i ugnen i 15-20 min, 200°C.
Servera med en blandad sallad.

Viktväktarna Points

4 port. kokt ris (ca 100 g/port) *
400 g kassler, utan fett *
1 gul lök
2 dl crème fraiche 8% *
1¼ dl matlagningsgrädde 13% *
1¼ dl vatten
salt
svartpeppar
vitlökskrydda
2 tsk franska örter

Totalt 11P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *