Vildsvinsbiffar

Är så tacksam att jag har tillgång till vilt kött, så gott!

6 port.

900 g vildsvinsfärs
½ dl ströbröd
1½ dl vispgrädde
1 ägg
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk torkad timjan
svartpeppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor

Blanda ströbröd med grädde, ägg, soja, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke.
Ställ åt sidan och låt svälla i ca 5 min.
Skala och pressa vitlök och finhacka lök.
Blanda lökhacket med ströbrödsblandningen och färs till en jämn smet.
Forma jämnstora biffar med händerna.
Stek biffarna på medelvärme i smör tills dom är genomstekta.

Servera med en valfri sås och potatisrätt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

900 g vildsvinsfärs (23 SP)
½ dl ströbröd (3 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 13%/vatten (5 SP)
1 ägg
1 msk kinesisk soya
2 msk kalvfond
2 msk torkad timjan
svartpeppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor

Totalt blir det 5 SP/port för biffarna, lägg till SP för matfettet du steker i samt för tillbehör.

TIPS! Byt vildsvinsfärsen mot nötfärs 5% istället om du inte har tillgång till det, blir samma SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *