Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
4-6 port.
1 pkt hönökakor, 4 halvmånar
2 pkt bacon
1 lök
150 g champinjoner
2 tomater
2 dl crème fraiche, jag tog den med franska örter
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
salt
peppar
Skär bacon fint.
Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
Fräs allt i en stekpanna.
Tillsätt crème fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
Gör i ordning en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka och fyllning.
Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
Skiva tomaterna och lägg på locket.
Toppa med den rivna osten.
Sätt in i ugnen på 200°C i ca 10 min.
Servera med en blandad sallad.
Viktväktarna Points
3 halvmånar Hönökaka *
2 pkt kycklingbacon *
1 lök
150 g champinjoner
2 dl crème fraiche 5% crème fraiche *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
salt
peppar
tomat
2 dl riven ost 12% *
Totalt blir det 57P för hela smörgåstårtan och 10P för 6 port resp. 14P/port vid 4 port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK