Varm smörgåstårta med baconfyllning

4 port.

1 pkt hönökakor, 4 halvmånar
2 pkt bacon
1 lök
150 g champinjoner
2 tomater
2 dl crème fraiche, jag tog den med franska örter
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
salt
peppar

Skär bacon fint.
Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
Fräs allt i en stekpanna.
Tillsätt crème fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.

Gör i ordning en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka och fyllning.
Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
Skiva tomaterna och lägg på locket.
Toppa med den rivna osten.
Sätt in i ugnen på 200°C i ca 10 min.

Servera med en blandad sallad.

Viktväktarna Flex

3 halvmånar Hönökaka (34 SP)
2 pkt kycklingbacon (7 SP)
1 lök
150 g champinjoner
2 dl crème fraiche 8% ev. smaksatt crème fraiche (10 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
½ dl vatten
salt
peppar
tomat
2 dl riven ost 10% (3 SP)

Totalt 15 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *