500 g köttfärs
1 msk kalvfond
1-2 msk “Fem lökar” från Borgeby kryddgård
salt
peppar
2 gula lökar
½ dl vatten
smör
Sås
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
salt
peppar
1 tsk kinesisk soja
Blanda alla ingredienser till färsbiffarna.
Lägg smeten på en skärbräda och forma till den till en rulle och dela färsen i lika många bitar.
Forma färsen till pannbiffar.
Stek i smör ca 3-4 min per sida.
Skala och skiva löken.
Fräs den i stekpannan med vatten.
När vattnet kokat in och löken mjuknat, tillsätt matfettet och fräs löken tills den får färg.
Vispa samman grädde, vatten, mjöl och fond i en kastrull.
Låt såsen koka under omrörning, ca 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och soja.
Servera med kokt potatis och lite finklippt persilja.
Kryddan Fem lökar från Borgeby Kryddgård.