Vaniljomelett med färsk frukt & bär

När man har lite extra tid för frukost kan man ju lyxa till det lite med en god omelett. Då jag alltid använder vaniljsocker i pannkakssmeten tänkte jag att det måste ju fungera som smaksättning i en omelett också och det gjorde det 🙂 Riktigt gott!

1 port.

2 ägg
1 msk grädde, mjölk, eller vatten
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Blanda alla ingredienser till omeletten i en liten skål.
Häll smeten i en varm panna med lite smör eller olja.
Dra med stekspaden ett par gånger mot mitten av stekpannan direkt när du har haft i smeten.
Stek den tills äggsmeten blivit fast och inte längre är rinnig.
Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
Servera gärna med färsk frukt och bär.

Viktväktarna Points

2 ägg 
1 msk vatten
vaniljpulver
1 nypa salt

Totalt för omeletten blir det 0P/port. Lägg till points för matfettet vid stekningen.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 151 kcal/port för omeletten exkl tillsatt matfett och övriga tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Vaniljomelett med färsk frukt & bär”

  1. Vilket jobb du har lagt ner på denna underbara sida! Hittade så många bra viktväktarrecept, och jag har inte ens kommit halvvägs ännu. 🙂
    Detta är min nya favoritsida nu när jag kör Viktväktarmat.
    Tusen tack!

    1. Tack snälla! Älskar att laga mat och baka och det är bara kul att få dela med sig av sin hobby 🙂 Har tagit en liten paus för egen del med viktväktarna då jag inte riktigt känner mig i balans för att satsa helt ut för tillfället, men recept ska jag försöka fixa ändå och sen när jag kör igång igen så kommer det att komma ännu mer. Trevlig kväll på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *