Ugnsrostad potatis med parmesan & panko

Att göra olika varianter av ugnsrostad potatis är en favorit, denna gång med ett krispigt täcke med parmsan och pankoströbröd. Testa!

Vi åt detta med skivad, stekt fläskfilé och aioli.

potatis
olivolja
flytande smör
riven parmesan
pankoströbröd
valfria kryddor
salt

Sätt ugnen på 225°C.
Skala eller skrubba potatisen, är det färskpotatis så föredrar jag att ha skalet kvar.
Dela potatisen i valfri form och lägg den i en skål (helst en med tillhörande lock) eller en plastpåse.
Häll på en skvätt olja och smör och blanda runt så matfettet fördelas över alla potatisbitarna.
Häll ut potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över parmesan samt ströbrödet och krydda med valfri smaksättning beroende på vad det ska serveras med, blanda runt.
Rosta potatisen i ugnen i ca 30 min eller tills den känns klar, rör runt ett par gånger.
Ta ut potatisen och salta (tycker det blir mycket godare att göra det när potatisen är klar).
Servera med t.ex en grillad köttbit och en kall sås.

Kalorisnålare alternativ

Anpassa mängden potatis efter behov och tänk på mängden smör/olja.I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *