Banan- & blåbärskaka

Hej tisdag! Detta recept ni får idag var mitt fm mellis i förra veckan. Riktigt mättande och även kalorisnålt vilket passade perfekt för mig nu. Jag delade denna kaka på 2 port, men det får man anpassa efter sitt egna behov i färre eller fler portioner.

Gillar man receptet är det enkelt att dubbla eller trippla receptet så har man färdigt mellis för hela veckan, bara att ta en större form 👌

60 g havregryn
120 ml mjölk
1 banan
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk valfritt sötningsmedel
blåbär

kvarg
blåbär

Sätt ugnen på 180°C.
Mixa havregrynen till fint mjöl i en mixer/matberedare.
Mosa bananen lätt och tillsätt den med övriga ingredienser i havregrynsmjölet.
Blanda ihop till en smet.
Smöra en ugnsform (ca 10×15 cm) och häll i smeten.
Tryck ner valfri mängd blåbär i smeten.
Ställ in i ugnen i ca 20-25 min.

Servera med t.ex kvarg och mer blåbär.

Kalorisnålare alternativ

Använd mjölk med en lägre fett%. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Banan- & blåbärskaka”

  1. Tack för bästa receptet någonsin. Har svårt med maten och har saknat ett bra enkelt lunchalternativ, detta passade mig perfekt. Läser din blogg varje dag, med stor glädje. Ha det så gott i kylan. Kram 🙏

    1. Vad roligt att höra! 🥰 Finns mycket recept att bläddra bland och fler blir det 😉

  2. Hmm denna blev god men min blev väldigt kompakt och nästan gummiaktig i konsistensen, vad kan ha gått fel? Såg inte alls ut som din gör på bilden.

    1. Kul att höra att den smakade bra, men trist att konsistensen inte blev som du förväntade dig. Vad som kan ha gått tokigt är ju svårt att svara på när det gäller bakning tyvärr, är inte så duktig på den biten med att hjälpa andra vad som gått fel. Jag gjorde den vid tre tillfällen förra veckan och fick samma resultat varje gång 😏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *