En enkel kycklinggryta som du med fördel även kan laga en vardagskväll. Vill man få lite variation på rätten kan man även testa att använda sig utav smaksatt crème fraiche eller servera med ett annat tillbehör t.ex kraschad potatis 😊
4 port.
3-4 kycklingfiléer, ca 500-600 g
smör/olja
1 hönsbuljongtärning
1 tsk curry
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
1 röd paprika
ev maizena
Skär paprikan i bitar.
Strimla kycklingfiléerna.
Stek kycklingen i matfett/olja tills den börjar få lite färg, smula ner buljongtärningen.
Blanda ner tomatpurén och tillsätt curry.
Salta och peppra, rör ner crème fraiche och vatten.
Blanda ner paprikan.
Låt puttra ca 15 min.
Servera med t.ex potatisgnocchi och valfria grönsaker.
Kalorisnålare alternativ
Välj en crème fraiche med lägre fetthalt. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK