Att tillaga proteinet i ugnen är perfekt för oss som vill tänka på vad vi äter, då man knappt behöver tillsätta något matfett. Dessutom blir fisken saftig och fin!
6 port.
6 port torsk
salt
citronpeppar
Örtsås
2 dl grädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongärning
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
maizena
citronsaft
salt
peppar
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg fisken på ett fat och salta, låt den stå och dra 20-30 min.
Smöra en ugnssäker form och lägg i torskfilén, krydda med citronpeppar.
Stek fisken i ugnen i ca 15-20 min eller tills innertemperaturen är 54°C.
Blanda grädde, vatten och buljongtärning i en kastrull och låt det koka upp.
Finhacka örtkryddorna och ha i dom i såsen.
Red av såsen till önskad konsistens med maizena.
Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Servera fisken och såsen ihop med någon form av potatis, vi hade stekt gnocchis.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/10/DSC_4712-01-1024x681.jpeg)
Viktväktarna Points
600 g torsk
salt
citronpeppar
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 fiskbuljongärning *
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
maizena (lägg till points för valfri mängd)
citronsaft
salt
peppar
Totalt blir det 3P/port för fisk och sås, exkl maizena och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 132 kcal/port exkl maizena, tillbehör & grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/10/DSC_4718-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/10/DSC_4714-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/10/DSC_4713-01-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK