Udonnudlar med stekt färs & pak choi

Något jag vill lära mig mer om är att laga asiatiskt 😊 Tycker det är så gott med wok, dumplings, smakerna av lite sött och starkt osv Den som jag vänder mig till då för inspiration är Emilia som har bloggen Matinspo, hon är så duktig på enkel asiatisk mat 🥰 Har ni inte kikat in hos henne så gör det!

Orginalreceptet och den Viktväktarevänligare varianten av receptet skiljer sig lite åt så läs receptet noga innan du börjar 😉

4 port.

500 g färs
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
100 g babyspenat
2 st pak choi

Sås
5 msk japansk soja
4 msk hoisinsås
3 msk farinsocker
1 msk sriracha

400 g vetenudlar

cashewnötter

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen i en litet skål.
Skiva champinjonerna.
Stek dem i en torr panna tills de börjar få yta.
Tillsätt färsen och stek tills du får ordentligt med yta.
Pressa i vitlöken och stek med svampen och färsen.
Koka under tiden upp udonnudlarna och blanchera pak choien (du kan göra det i nudelvattnet när nudlarna är klara).
Sila av nudlarna och häll över i pannan tillsammans med såsen.
Blanda ihop och tillsätt sedan den blancherade pak choien.
Vänd i spenat.
Smaka av med lite mer japansk soya.
Servera direkt!
Toppa med hackade cashewnötter.

Viktväktarna Points

400 g nötfärs 5% *
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
100 g babyspenat
2 st pak choi
2.5 msk japansk soja
2 msk hoisinsås *
1.5 msk farinsocker *
0.5 msk sriracha
200 g vetenudlar *
valfri mängd cashewnötter (lägg till points för den mängd du tar)

TIPS! Eftersom såsen är halverad till mängden mot orginalreceptet så kan man tillsätta 4.5 msk vatten i såsen istället för att kunna hålla nere pointsen.

Totalt blir det 11P/port exkl tillsatt matfett.

* = livsmedel som jag räknat points mängden på, övriga är 0P i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 344 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *