Toscansk kycklingpasta

Hej på er! Så kul att så många har börjat hitta hit, ser verkligen en uppgång i statistiken på antalet besökare, sååå kul 🥰 Ny vecka har startat och den ser jag verkligen fram emot. Filippa startar sin tävlingssäsong denna helg och ett besök till min hemstad ska göras i helgen och fram till helgen är det full rulle 😜

Dagens recept har jag tagit inspiration från ett amerikanskt recept, ser ut att vara mycket men det är för att jag delat upp receptet i två delar samt att samma kryddor återkommer i båda delarna. Så se till att förbereda allt innan med att mäta upp respektive krydda och så vidare så underlättar det vid tillagningen 🥰 Vi valde att servera tomaterna vid sidan av då vi har en familjemedlem som inte är så förtjust i varma tomater 🙈

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

4 port.

400 g kycklingfilé
olja
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

250 g okokt pasta
smör
1 scharlottenlök
25 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
2 dl grädde
2-3 dl pastavatten
30 g babyspenat
100 g riven parmesan
ev körsbärstomater
persilja

Strimla kycklingen i valfria stora bitar, Lägg i en skål.
Häll på lite olja och blanda.
Tillsätt kryddorna och blanda runt ordentligt så dom täcker kycklingbitarna.
Stek kycklingen i valfritt matfett i en panna tills den är klar, lägg åt sidan.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen (spara 3-4 dl kokvatten till pastasåsen).
Finhacka löken, dom soltorkade tomaterna och vitlöken.
Smält lite smör i samma panna som kycklingen stektes i och fräs lök och tomathacket på låg värme ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, kryddor och grädde och låt det koka upp.
Blanda ner spenat, ev körsbärstomater och riven parmesan.
Blanda ordentligt.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt även den kokta pastan och blanda.
Späd med pastavatten till önskad konsistens.
Toppa pastan med persilja och servera direkt.

Viktväktarna Points

400 g kycklingfilé
olja (lägg till points för mängden du använder)
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
250 g okokt pasta *
smör (lägg till points för mängden du använder)
1 scharlottenlök
25 g soltorkade tomater, torra *
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
1 dl grädde 13% *
3-4 dl pastavatten
30 g babyspenat
50 g riven parmesan *
ev körsbärstomater
persilja

Totalt 11P/port exkl points för tillsatt matfett.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 441 kcal/st exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *