Blåbärsmuffins med crumble

Jag älskar verkligen att baka! Så rogivande (om det går som man vill såklart) och ett sätt för mig att få varva ner lite, minska på stressen. Så det är ett av mina mål med hösten, att baka mer 🥰

Sen jag valde att börja med Viktväktarna har jag nästan känt lite skam över att baka, för att det anses inte vara ok att äta bakverk bara för att man är Viktväktare. Men med erfarenhet kommer även klokheten och nu känner jag inte alls skam över att jag bakar med vanligt smör, socker och vetemjöl. Vad är det som säger att jag ska äta allt själv?? Man kan baka en halv sats om man tycker det är svårt att låta bli att äta om det finns hemma, man kan ge bort till någon, bjuda kollegor/släkt/vänner på gofika och framför allt man kan äta en liten bit istället för en stor bit. Alternativen är många!

Kommer börja med att gå igenom många av dom recept som redan finns här på bloggen för att uppdatera med bättre bilder. En del recept är ju 5-10 år gamla så jag har ju utvecklats en del sedan dess. Hoppas att ni finner inspiration även för mina bakrelaterade recept som för matrecepten 🫶

100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Crumble
50 g kallt smör
1½ dl havregryn
¾ dl vetemjöl
¾ dl strösocker

3 dl blåbär

Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. 

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite crumble på toppen på varje muffins.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 20 min eller tills de är gyllenbruna och “torra” inuti (testa med en potatissticka eller tandpetare). 
Lyft ur muffinsen från plåten till ett bakgaller och låt dom svalna.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *