Tomat- & baconpaj

Paj är något vi gärna lagar en fredagkväll till middag, varvar med hemgjord pizza, hamburgare och tacos 🥰

Passar på att önska er en riktigt trevlig helg ❤️

Pajdeg
175 g rumsvarmt smör
3½ dl vetemjöl
2¼ msk vatten

Pajfyllning
2 pkt bacon
1 gul lök
3 ägg
2½ dl mjölk (eller hälften mjölk och hälften grädde)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl riven ost (gärna en lagrad sort)
körsbärstomater

Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen, enklast är att använda en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen med en gaffel.
Låt vila i kylen i 30 min.

Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.

Hacka lök och strimla baconet och fräs mjukt.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda med salt och peppar.
Bred ut baconet och löken i pajskalet och häll äggstanningen över.
Strö över den rivna osten och lägg på halverade körsbärstomater.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.

Servera med sallad och bröd.

Viktväktarna Points

175 g Bredgott mellan *
3½ dl vetemjöl *
2¼ msk vatten
2 pkt kycklingbacon *
1 gul lök
3 ägg
2½ dl mjölk 1,5% *
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl riven ost 12% *
körsbärstomater

Totalt blir det 13P/port exkl tillbehör om man delar den på 6 port och 10P/port om man delar den på 8 port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 409 kcal/port exkl tillbehör om man delar den på 6 port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *