Tacopizza på libabröd

Blev en rejäl sovmorgon idag! Vakna 10.20…. Minstingen hade nog varit uppe ett bra tag och kompisen hade kommit så dom satt i soffan och tittade på TV när vi kom ner, haha. Men det var väl vad kroppen behövde helt enkelt.

Dom senaste fredagarna har vi haft lite tacotema här hemma och förra fredagen blev det tacopizza. Familjen fick en pizza med pizzadeg på bakpulver och jag gjorde en libapizza. Eftersom jag hade rätt mycket SP över på min veckobonus så valde jag att lägga på lite extra ost, bara för att det är så gott! Det gäller att utnyttja sina SP på rätt sätt.

1 port.

1 libabröd
pizzasås
riven ost
tacofärs
tomat
rödlök
majs

nachochips

Bred ut pizzasåsen över hela brödet.
Toppa med ost, tacofärs och valfria grönsaker som tex tomat, rödlök och majs.
In i ugnen i 200°C i ca 5-8 min.
Krossa lite nachochips och strö över pizzan.
Vill man kan man även ha vitlökssås eller crème fraiche ovanpå.

Viktväktarna Flex

1 libabröd, Garnat (7 SP)
pizzasås, egen
69 g riven ost 12% (4 SP)
90 g tacofärs 5% (hemgjord tacokrydda) (2 SP)
tomat
rödlök
majs
10 g nachochips (1 SP)

Totalt blir det 14 SP/port. Vill man inte ha en hel pizza så kan man dela den på två och servera den med en blandad sallad till så blir det bara 7 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *